Hildebrandstraat e.o.Heesch (Gemeente Bernheze)

Snel naar:infofasesfeedback
Blijf op de hoogte
Please enable javascript to use this contact form.
NaamE-mailinschrijven
LogoDe nieuwe woningen in en rondom de Hildebrandstraat zijn bijna klaar. Het is nu tijd om de laatste groene veldjes in de wijk in te gaan richten en dat gaan we met jullie hulp doen! De drie centrale grasvelden worden opnieuw ingericht. Dan is de wijk echt af én kan iedereen van jong tot oud dichtbij huis van het buiten zijn genieten.

Wat gaan we doen? 

 
In de voormalige wijk waren er speelplekken voor kinderen in de wijk. In de nieuwe wijk liggen 3 groene veldjes, en deze gaan we opnieuw inrichten, met als doel dat iedereen, jong en oud, gebruik kan maken van deze speel- en beweegplekken. Bijvoorbeeld door het plaatsen van picknickplaatsen en speelelementen. Deze plekken gaan we zo goed mogelijk toegankelijk maken, zodat ook mensen met een beperking deel kunnen uitmaken van sport en spel.  

 

Wat vragen we van jullie? 

De coronacrisis heeft nog steeds invloed op ons dagelijkse leven. Ook in de manier hoe wij contact hebben met bewoners. Waar we eerst werkten met werkgroepen in de wijk en informatieavonden organiseerden, is dat nu even niet mogelijk. Maar ook nu willen we samen met bewoners een speel- en beweegplek maken.

Op deze website hebben wij een tijdje geleden een eerste voorstel voor de inrichting van de veldjes geplaatst. Hier hebben bewoners op gereageerd en zo is het definitieve vlekkenplan gemaakt. Het definitieve vlekkenplan is te zien onderaan deze pagina, onder het kopje ‘Definitief’. Met dit vlekkenplan zijn drie leveranciers aan de slag gegaan om een voorstel te maken voor de inrichting. Op deze drie voorstellen was het mogelijk voor bewoners om een voorkeur aan te geven.

Hoe gaan we dat doen? 

Alle bewoners die rondom de veldjes wonen hebben via deze website al hun eerste reactie op de plannen kunnen geven. Nu kunnen de bewoners een voorkeur aangeven voor één van de drie ontwerpen.  

Onderaan deze pagina zijn verschillende tabbladen te vinden. In het tabblad ‘Ontwerp’ was het mogelijk om een voorkeur te geven voor één van de drie ontwerpen. Tot vrijdag 1 mei was het mogelijk om voorkeur aan te geven. Na deze datum gaan we aan de slag met de voorkeuren. Zodra we alles hebben verzameld, komen we bij jullie terug voor de uitslag.

De drie ontwerpen die de verschillende leveranciers gemaakt hebben zijn: 

Ontwerp 1: Inrichting speelveldjes
Ontwerp 2: Inrichting speelveldjes
Ontwerp 3: Inrichting speelveldjes

 

Ontwerp

Tijdens het maken van het vlekkenplan is er rekening gehouden met de verschillende doelgroepen in de wijk. Voor de volgende groepen wordt een plek ingericht:  
  • Kinderen 0-6 jaar 
  • Jeugd 6-12 jaar 
  • Ouderen 65+ jaar 

Deze doelgroepen hebben allemaal een speel -beweegplek dichtbij huis nodig. De doelgroep 12-18 jaar kan een grotere afstand afleggen en heeft in de omgeving speelplekken beschikbaar. 

Naast de verschillende doelgroepen zijn er nog een aantal uitgangspunten waar in het ontwerp rekening mee gehouden moet worden:  
  • Het budget is beperkt.
  • Een gelijke verspreiding per doelgroep over de verschillende plekken. 
  • Goede en veilige bereikbaarheid voor jong en oud.
  • Toegankelijk voor ouderen en kinderen met een beperking.
  • Onder de grasveldjes liggen op 60 centimeter in de grond infiltratiekratten voor het opvangen van regenwater. Het is daarom niet mogelijk om diepe funderingspalen te gebruiken. 
  • Het hondenveld blijft op de huidige locatie.

De opmerkingen op het concept hebben ertoe geleid dat onderstaande vlekkenplan definitief is. De grootste wijziging is het centraal inrichten van spelen 0-6 jaar op het linkse speelveld. Hierdoor kan het spelen voor 0-6 beter ingericht worden. Op het middelste veld komt dan alleen een plek 65+, en zal dit veld zijn natuurlijke uitstraling behouden. De overige suggesties zijn op het definitieve vlekkenplan vermeld en worden bij de verdere uitwerking meegenomen.

Schermafbeelding 2021 03 16 141311

Op de hoogte blijven 

Wil je op de hoogte blijven van de voortgang, maar heb je niet de eerste vragenlijst in? Vergeet dat niet om rechtsboven je emailadres achter te laten. Zo kunnen we je op de hoogte houden van de voortgang. Anders ontvang je geen melding als er meer informatie bekend is.
Fase 1

Concept

In deze fase was het mogelijk om een reactie te geven op het concept van het vlekkenplan. Deze reacties zijn verzameld en zo is het definitieve vlekkenplan gemaakt. Dit plan is te zien, onder het kopje ‘Definitief’.
Vragen of feedback?

We horen het graag!

Please enable javascript to use this contact form.
NaamEmailBerichtbericht verzenden
Fase 2

Definitief

De opmerkingen van de bewoners zijn beoordeeld door de gemeente en onderstaande definitieve vlekkenplan is gemaakt. Op basis van dit vlekkenplan zijn er drie verschillende ontwerpen gemaakt voor de inrichting van de veldjes. Onder het tabblad ‘Ontwerp’ is het mogelijk voor bewoners om een voorkeur aan te geven voor één van deze ontwerpen.

Vragen of feedback?

We horen het graag!

Please enable javascript to use this contact form.
NaamEmailBerichtbericht verzenden
Fase 3

Ontwerp

Door een voorkeur aan te geven voor één van de drie ontwerpen lever je een bijdrage aan de inrichting. Op basis van jullie stemmen zal de inrichting van de groene veldjes bepaald worden. De ontwerpen zijn door drie verschillende leveranciers gemaakt, daarom was het alleen mogelijk om tussen deze drie plan te kiezen en niet van elk ontwerp een gedeelte.

Het was mogelijk om tot vrijdag 1 mei een voorkeur aan te geven. Na deze datum gaan we aan de slag met de voorkeuren. Zodra we alles hebben verzameld, komen we bij jullie terug voor de uitslag.
Vragen of feedback?

We horen het graag!

Please enable javascript to use this contact form.
NaamEmailBerichtbericht verzenden
Fase 4

Planning

De planning voor de komende periode zal er als volgt ongeveer uit gaan zien: 

 

Vragen of feedback?

We horen het graag!

Please enable javascript to use this contact form.
NaamEmailBerichtbericht verzenden